Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Dags för pepparkakor och vinterdäck

Pepparkakor är en favorit här hos oss på Västerås Däck. Nu när det är så mörkt och ruggigt ute brukar vi ofta börja dagen med en kaffe och en pepparkaka eller två innan vi sätter igång med dagens jobb. Det är ju så fint med glimmande snö som singlar ner utanför fönstren men för oss på Västerås Däck innebär det att vi har som mest att göra under den tidiga vintern. Det gäller att unna sig en pepparkaka då och då för att orka hålla tempot och serva våra härliga kunder.

Det kalla vädret är ju här för att stanna en längre tid så det betyder att det är dags att byta till vinterdäck. Om du bor i ett område som får mycket snö är det särskilt viktigt att se till att du har vinterdäck. Snöstormar och andra svåra väderförhållanden kan göra bilkörning mycket farlig, så det är viktigt att ha bästa möjliga chans att vara säker på vägen.

Med vinterdäck menas dubbade däck eller så kallade odubbade friktionsdäck. Det får inte förekomma både dubbade och odubbade däck på samma fordon. Det är tillåtet att använda odubbade friktionsdäck året runt.

Vinterdäck är tillverkade av en mjukare gummiblandning som gör att de håller sig mer flexibla i kallt väder. Detta innebär att de greppar vägen bättre och ger bättre dragkraft. De viktigaste komponenterna i vinterdäck är gummi, kiseldioxid och en mjukgörare.

Vinterdäck är däck anpassade för vinterväglag, vanligtvis genom gummiblandning och mönster som är bättre lämpade för väglaget samt lägre temperaturer; de kan även vara försedda med dubbar.

Friktionsdäck är ett bra alternativ till dubbdäck. Med friktionsdäck får bilen bra grepp om vägbanan och du undviker samtidigt att slita ner dubbar och orsaka slitage på vägbanan. Om du företrädesvis kommer att använda bilen för vinterkörning i stadstrafik är friktionsdäck det bästa alternativet.

Oavsett var du bor är det en bra idé att använda vinterdäck om du vill vara säker på vägarna under vintermånaderna.