Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Sommardäck är härliga

Sommardäck är den ultimata följeslagaren när solen skiner och temperaturen stiger. Deras speciella konstruktion och material är utformade för att ge dig en säker och bekväm körupplevelse under sommarmånaderna. Med en unik gummiblandning som optimerats för varmare väderförhållanden, ger sommardäck överlägsen greppförmåga på torra och varma vägar. Detta ökar inte bara din säkerhet utan också din körkomfort, oavsett om du är på en lång vägresa eller bara cruisar runt stan.

En av de mest fördelaktiga egenskaperna hos sommardäck är deras förmåga att effektivt avleda vatten från vägbanan under regniga förhållanden. Genom att minska risken för vattenplaning och bibehålla greppet även när vägarna är våta, ger sommardäck dig extra trygghet när vädret blir opålitligt.

Dessutom är sommardäck vanligtvis mer bränsleeffektiva än vinterdäck på grund av deras lägre rullmotstånd. Detta innebär att din bil kan röra sig smidigare på vägen och kräver mindre bränsle för att driva framåt, vilket i sin tur kan leda till besparingar i bränslekostnader och minskad miljöpåverkan.

När det gäller körkomfort är sommardäck svårslagna. Deras styvare konstruktion och specialiserade mönster absorberar ojämnheter i vägbanan och ger dig en jämnare och mer stabil körning. Detta minskar inte bara störningar och vibrationer utan ger också en behagligare upplevelse för både förare och passagerare.

Slutligen, genom att använda sommardäck under de varmare månaderna och byta till vinterdäck när temperaturen sjunker, kan du förlänga livslängden på dina däck och maximera deras prestanda. Att välja rätt däck för rätt säsong är nyckeln till en säker och bekväm körupplevelse året runt. Med deras överlägsna grepp, effektiv vattenavledning och bränsleeffektivitet är sommardäck det självklara valet för att ta dig dit du behöver med förtroende och komfort när solen skiner.