Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Vilka däck ger bäst körkomfort? Dubbdäck eller friktionsdäck?

Vilken typ av däck ger bäst körkomfort och lägst ljudnivå – dubbdäck eller friktionsdäck?

Det finns ingen typ av däck som är perfekt för alla typer av vägunderlag, utan valet av däck  beror på flera olika saker. Vart man kör, hur man kör och när man kör spelar stor roll för valet av däck.Viktigaste funktionen är att kunna behålla greppet på alltifrån barmark och snöiga asfaltvägar till slask och is. Det finns faktiskt finns tre olika typer av vinterdäck. Vinterdäck med dubb, dubbfria vinterdäck för norden och dubbfria vinterdäck för övriga Europa.Dubbade däcken ger bäst grepp och kortare bromssträcka på isiga vägar, men dubbfria däck är snällare för miljön och funkar bättre när man kör på barmark, lös snö eller slask. Kör man på hårt packad snö finns det däremot ingen nämnvärd skillnad mellan dubbade och dubbfria vinterdäck.

De dubbfria europeiska däcken är optimerade för milda vintrar på sydligare breddgrader, men fungerar betydligt sämre när det finns snö och is på vägarna. Bor man i Sverige vintertid kan man därför säga att valet egentligen endast står mellan dubbdäck eller dubbfria friktionsdäck för nordiska förhållanden.Men körkomforten då – vilka däck låter mest? Dubbfria däck ger också både bättre komfort och lägre ljudnivå. Däremot har dubbdäck säkrare och mer förutsägbara egenskaper och är som bäst när det behövs som mest – när det är is på vägen. För äldre bilar som inte har antisladdsystem är dubbdäck också ett bättre alternativ.