Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

När ska man byta till sommardäck? Och varför måste man det?

I Mellansverige rekommenderas det att använda vinterdäck från den 1 december till den 31 mars, eller längre om det fortfarande är vinterväglag. Det är dock viktigt att notera att vädret kan variera och det kan finnas perioder med snö och is även utanför dessa datum. Så det är viktigt att följa väderprognoser och anpassa däckval efter de aktuella förhållandena på vägarna.

Man byter till sommardäck av flera skäl.

För det första är sommardäck utformade specifikt för att klara av de högre temperaturerna och det torra underlaget som är vanligt under sommaren. De har en annan gummiblandning som gör att de inte blir för mjuka eller för hårda vid höga temperaturer, vilket förbättrar greppet och minskar risken för slitage.

För det andra är mönstret på sommardäck utformat för att ge maximalt grepp på torra vägar och regniga dagar under sommaren. De har färre lameller och större block vilket ger ett jämnare grepp på vägen och mindre risk för vattenplaning.

För det tredje är det också lagkrav på att använda sommardäck under vissa perioder i vissa länder. I Sverige är det till exempel lag på att använda sommardäck mellan den 15 april och den 30 september om det inte råder vinterväglag.

Sammanfattningsvis är det viktigt att använda rätt typ av däck för rådande väder- och klimatförhållanden. Genom att byta till sommardäck under den varma årstiden kan du förbättra både säkerheten och prestandan på ditt fordon.