Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Hur fungerar sommardäck egentligen?

Sommardäck är utformade för att ge bästa prestanda på vägar med varma temperaturer, och de är vanligtvis gjorda av en mjukare gummiblandning än vinterdäck. Mjukare gummiblandning ger bättre grepp på torra och varma vägbanor.

Sommardäck har också ett speciellt mönster som är utformat för att ge bra grepp på torra vägar och snabb vattenavledning vid regniga förhållanden. Mönstret består av stora och breda ribbor på däckens mittdel och mindre mönsterblock på däckens axel, som ger ökad stabilitet i kurvor.

Sommardäck har också en speciell design som minskar däckets rullmotstånd och därigenom minskar bränsleförbrukningen. Däckens profil och mönster är också utformade för att minska buller och vibrationer när bilen rullar på vägen.

Sommardäck är lämpliga för användning under varma väderförhållanden när temperaturen är över 7 grader Celsius. Det är viktigt att regelbundet kontrollera sommardäckens mönsterdjup och lufttryck för att se till att de fungerar optimalt och att de byts ut när de är slitna för att bibehålla säkerheten på vägen.