Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Vilken betydelse har däckdjupet?

Däckmönster är viktigt av flera anledningar så var noga med att kolla däckmönstret på dina däck då och då.

Däckmönstret är utformat för att ge däcket bättre grepp på vägbanan. När däckets mönster är djupt och väldefinierat kan det effektivt pumpa bort vatten, snö och smuts från vägbanan, vilket ger bättre grepp och minskar risken för vattenplaning och halka. Ett djupt och väldefinierat däckmönster ger bättre säkerhet på våta, snöiga och leriga vägbanor, eftersom det ger bättre grepp och minskar risken för att bilen ska förlora kontrollen.

Däckmönstret påverkar också däckens livslängd. När däckmönstret blir för grunt, minskar dess förmåga att pumpa bort vatten och smuts från vägbanan och risken för att däcken ska slitas ut ökar. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera däckmönstret och byta ut däck som har för slitet mönster.

Rätt däckmönster kan också bidra till bättre bränsleekonomi. Ett väldefinierat däckmönster minskar rullmotståndet och gör det lättare för bilen att röra sig framåt, vilket minskar bränsleförbrukningen.

Sammanfattningsvis är däckmönster viktigt för säkerheten, livslängden och bränsleekonomin hos dina däck, så det är viktigt att regelbundet kontrollera mönstret och byta ut däck som är för slitna.