Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Sommardäck

Sommardäck är en viktig del av säkerheten och prestandan hos ett fordon under sommarmånaderna. Dessa däck är speciellt utformade för att hantera de utmaningar och förhållanden som är förknippade med varmare väder och torra vägbanor.

Sommardäck är tillverkade av en särskild gummiblandning som är utformad för att ge optimalt grepp på torra vägbanor. Denna gummiblandning ger bättre hantering och bromsförmåga än vinterdäck när temperaturen överstiger 7 grader Celsius. Den mönsterdesign som används på sommardäck ger också bättre kurvtagningsegenskaper, vilket ger föraren mer kontroll och stabilitet på vägen.

Trots att sommardäck är främst utformade för torra vägbanor, har de också en förmåga att hantera våta förhållanden. Mönsterdesignen på dessa däck har kanaler och spår som är utformade för att effektivt leda bort vatten och minska risken för vattenplaning. Detta förbättrar greppet och minskar risken för att tappa kontrollen över fordonet på våta vägar.

Sommardäck är generellt sett mer slitstarka än vinterdäck på grund av deras speciella gummiblandning och mönsterdesign. De är utformade för att klara av de högre temperaturen under sommaren och kan motstå överhettning och deformering. Trots detta är det viktigt att regelbundet kontrollera slitbanans djup och däckens allmänna skick för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet.

Korrekt lufttryck i sommardäcken är avgörande för att få bästa möjliga prestanda och säkerhet. För lågt lufttryck kan leda till ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi och försämrat grepp på vägen. Å andra sidan kan för högt lufttryck påverka däckets kontakt med vägbanan och minska greppet och komforten. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för rätt lufttryck.