Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Se upp för vattenplaning

Vattenplaning är en farlig situation som kan uppstå när ett fordon förlorar greppet på vägen på grund av att vatten inte kan föras undan tillräckligt snabbt mellan däcken och vägytan. Det kan ske när det finns ett tjockt vattenlager på vägen, till exempel vid kraftig regn eller när det finns pölar eller vattendammar på vägen.

Sommardäck är inte utformade för att ge optimalt grepp på våta vägbanor. De har vanligtvis ett mönster som är utformat för att ge bra prestanda på torra vägar och vid högre temperaturer. Mönstret på sommardäcken är oftast inte lika djupt som på vinterdäck eller regndäck, vilket gör att de inte kan hantera vatten på samma sätt.

Om du kör med sommardäck och stöter på en situation med vattenplaning, ökar risken för att förlora kontrollen över fordonet. Däcken kan tappa greppet och du kan uppleva att du inte har kontroll över riktningen eller bromsförmågan. Det kan vara extremt farligt, särskilt vid högre hastigheter.

Sänk hastigheten, håll ett säkert avstånd till fordonet framför och undvik kraftiga accelerationer, inbromsningar och svängar. Det är också viktigt att se till att dina däck är i bra skick med tillräckligt mönsterdjup och att de är korrekt uppumpade.

Kom ihåg att det alltid är bäst att använda däck som är utformade för att hantera specifika vägförhållanden för att säkerställa optimal säkerhet på vägen.