Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Mät däckdjupet på dina sommardäck

Att mäta däckmönstret på sommardäck är en viktig del av underhåll och säkerhet för ditt fordon. För att mäta däckmönstret på sommardäck, behöver du ett däckdjupsmått. Det är ett verktyg som används för att mäta djupet på däckmönstret. Det kan köpas på de flesta bilförsäljningsbutiker eller verkstäder.

Placera den spetsiga änden av däckdjupsmätaren i en av de längsgående spåren på däcket. Se till att mätaren är placerad vertikalt och att spetsen når botten av däckmönstret. Titta på mätarens märkning vid övre kanten av däckmönstret för att se mätningen. Däckdjupet anges vanligtvis i millimeter.  Mät däckmönstret på flera ställen runt däcket, både i mittskåran och längs däckets yttre delar. Detta ger dig en bra uppfattning om mönstrets jämnhet. Se efter minimimönsterdjupet som rekommenderas för dina sommardäck. Detta värde kan variera beroende på lagstiftning och rekommendationer från tillverkaren. I de flesta länder är det lagligt krav på att däckens mönsterdjup måste vara över ett visst minimum (till exempel 1,6 mm) för att fordonet ska vara lagligt att köra på vägen.

Om däckmönstret är slitet och har nått det rekommenderade minimimönsterdjupet, eller om det finns onjämna slitage eller andra skador, är det dags att byta ut däcken. Att köra med däck som har för lågt mönsterdjup kan minska väggreppet och öka risken för halka och olyckor, särskilt under våta väderförhållanden.

Genom att regelbundet mäta däckmönstret på dina sommardäck och se till att de är i gott skick, kan du öka säkerheten och förbättra fordonets prestanda under sommarsäsongen.