Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Se upp för hösthalkan

Halka är en vanlig utmaning när du kör bil på hösten, särskilt när temperaturen börjar sjunka och det kan förekomma frost och is på vägarna. Det kan vara svårt att se när den första halkan slår till, den kommer ofta oväntat och ”som från ingenstans”. Tänk på att minska din hastighet och kör försiktigt när du märker att vägarna är hala. Att minska hastigheten ger dig mer tid att reagera om du tappar kontrollen över bilen.

Håll ett längre avstånd till bilen framför dig än vanligt. Detta ger dig mer tid att bromsa eller undvika hinder om du plötsligt förlorar fästet. Om du bor i ett område med kallt väder och regelbundet upplever halka under hösten och vintern, överväg att använda vinterdäck. De har bättre grepp på isiga och snöiga vägar.

Försök att undvika snabba accelerationer, inbromsningar och skarpa svängar. Jämna och lugna rörelser minskar risken för att förlora kontrollen över bilen. Se till att dina bromsar, däck och andra viktiga komponenter är i gott skick. Byt ut slitna däck och se till att bromsarna fungerar som de ska.

Undvik att använda farthållaren på hala vägar eftersom det kan vara svårt att reagera snabbt om det uppstår problem.  Vägar som går genom skogar eller byggnader kan vara mer benägna att frysa och bilda is på hösten, eftersom de inte får lika mycket solsken. Var extra försiktig när du kör genom sådana områden.

Om du är osäker på hur din bil reagerar på halka, kan du öva på en öppen plats som är säker och fri från trafik. Detta kan hjälpa dig att förstå hur din bil beter sig och hur du ska reagera när du hamnar i en halksituation.