Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Ishalkan är snart här

Blixthalka, eller ishalka, är ett farligt och oförutsägbart väglag som kan uppstå under hösten och vintern när temperaturen är nära eller strax under fryspunkten. Detta fenomen kan vara särskilt farligt eftersom vägen ser ut att vara blöt, men i själva verket är den täckt av en osynlig ishinna som bildats genom att regn eller smältvatten från snö fryser på vägytan.

Håll dig informerad om väderförhållandena och vägprognoserna. Om temperaturen väntas sjunka under fryspunkten, var extra försiktig när du ger dig ut på vägarna. Om du misstänker att det kan finnas blixthalka, sänk din hastighet. Kör långsammare än den angivna hastighetsgränsen och öka avståndet till andra fordon. Undvik snabba inbromsningar och accelerationer, eftersom detta kan leda till att däcken tappar fäste. Börja sakta när du startar och försök att hålla en jämn hastighet.  Blixthalka kan vara särskilt farligt i kurvor och på backar. Ta det försiktigt i dessa områden och undvik att svänga eller bromsa plötsligt.

Sist men inte minst – det viktigaste – Investera i vinterdäck om du bor i ett område där blixthalka är vanligt. Vinterdäck ger bättre fäste på isiga ytor än sommardäck.