Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

När måste vinterdäcken vara på?

Boka tid för byte till vinterdäck redan nu. I Sverige är det lagstadgat att ha vinterdäck på bilen under vissa tider och under specifika väderförhållanden. Reglerna varierar något beroende på var i landet du befinner dig.

Du måste du ha vinterdäck på din bil mellan den 1 december och 31 mars varje år, om inte väglaget kräver det tidigare eller senare.

Utöver de fasta datumen måste du också använda vinterdäck om väglaget kräver det. Detta kan vara när det finns is, snö, snömodd eller frost på vägen. Det är viktigt att anpassa däcken efter rådande väderförhållanden för att öka trafiksäkerheten.

Det är tillåtet att använda både dubbade och odubbade vinterdäck. Du kan välja det som bäst passar dina behov och körförhållanden. Dock finns det vissa regler för användning av dubbade däck i vissa kommuner och städer, så det är en bra idé att kolla de lokala bestämmelserna.

Om du inte följer dessa regler och kör utan vinterdäck när det krävs, kan du få böter och förlora din försäkringsersättning om du är inblandad i en olycka.

För att vara säker på att du följer reglerna för vinterdäck i din region, är det alltid bäst att kolla med lokala myndigheter eller Trafikverket för de senaste uppdateringarna och specifika krav som gäller där du bor eller planerar att köra.