Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Däck som klarar djup snö

Däck som fungerar bäst i djup snö är vanligtvis vinterdäck eller snödäck, som är speciellt utformade för att hantera de utmaningar som kommer med snöiga och hala vägförhållanden. Vinterdäck har ett djupare mönster än sommardäck och allvädersdäck, vilket hjälper till att skapa bättre grepp i snön.

Däck med många lameller eller snitt i mönstret kan ge extra grepp och stabilitet på snöiga vägar. Vinterdäck har en speciell gummiblandning som bibehåller elasticitet även vid låga temperaturer, vilket ger bättre grepp på snö och is. Smalare däck kan vara fördelaktiga på snöiga vägar eftersom de har mindre chans att slå igenom snön och förlora grepp.

Se också till att hålla ditt däcktryck korrekt enligt tillverkarens rekommendationer, eftersom det kan påverka däckens prestanda på snöiga vägar. Om din bil har fyrhjulsdrift, kan det vara fördelaktigt när det gäller att hantera djup snö, men det är fortfarande viktigt att ha bra vinterdäck på alla hjul.

I riktigt extremt snöiga förhållanden kan det vara nödvändigt att använda snökedjor eller dubbdäck för extra grepp.

Det är viktigt att komma ihåg att även med de bästa vinterdäcken är det fortfarande viktigt att köra försiktigt och anpassa hastigheten efter väglaget när du kör i djup snö. Att ha bra däck är en viktig del av att öka säkerheten på vintervägar, men det är inte det enda som spelar roll.