Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Däckunderhållstips för längre livslängd – Håll dina däck i toppskick

Däcken är en kritisk del av din bil och skicket på dem påverkar direkt säkerheten och prestandan. Genom att ägna tid och omtanke åt däckunderhåll kan du inte bara förlänga däckens livslängd utan även förbättra bränsleeffektiviteten och den övergripande körsäkerheten. Vi på Däckteam Västerås erbjuder en rad olika tjänster för att hålla dina däck i toppskick som hjulinställningar, däckreparation, däckhotell samt däckförsäljning av högkvalitativa däck. Nedan finner du några användbara tips för att maximera livslängden och prestandan hos dina däck.

  1. Regelbunden luftryckskontroll – Håll koll på däckens lufttryck regelbundet, minst en gång i månaden och alltid före längre resor. Kontrollera lufttrycket enligt fordonets specifikationer, korrekt tryck är avgörande för jämnt slitage och bränsleeffektivitet.
  2. Balansering och hjulinställning – Regelbunden balansering och hjulinställning är viktigt för att undvika ojämnt slitage. Kontrollera och balansera däcken varje gång du byter dem eller märker några ojämnheter.
  3. Kontrollera däckens mönsterdjup – Kontrollera regelbundet mönsterdjupet på däcken med en enkel djupmätare. Om mönsterdjupet är under rekommenderade nivåer, överväg att byta ut däcken för att säkerställa optimalt grepp och säkerhet.
  4. Förhindra överbelastning – Undvik överbelastning av fordonet, det kan leda till överdrivet slitage på däcken och minska deras livslängd. Kontrollera fordonets maximala lastkapacitet och håll dig inom gränserna.
  5. Undvik höga hastigheter – Att köra i höga hastigheter ökar värmen som genereras av däcken och kan påskynda slitage. Håll dig till de rekommenderade hastighetsgränserna för att öka däckens livslängd.
  6. Förvaring av däcken – Se till att förvara sommar- och vinterdäck korrekt när de inte används, däcken ska vara noggrant rengjorda och förvaras på en sval, torr och mörk plats.

Genom att använda dig av dessa enkla men effektiva underhållnings tips kan du förlänga dina däcks livslängd och säkerställa en säker och smidig körupplevelse. Regelbunden kontroll och omsorg av dina däck kommer att leda till förbättrad prestanda och besparingar på lång sikt.